Во ЦЈЗ Охрид нова опрема за молекуларна детекција на вируси и бактерии

Во Центарот  за јавно здравје Охрид е набавена и инсталирана нова опрема за брза и прецизна молекуларна детекција на респираторни вируси и бактерии. -Продолжуваме посветено да се грижиме за здравјето...

ИПА Охрид и Локалниот совет на млади потшишаа Меморандум за соработка

Интернационалната полициска асоцијација-регион Охрид (ИПА ОХРИД) и Локалниот совет на млади (ЛСМ) при општина Охрид, денеска потпишаа Меморандум за соаботка. Меморандумот што го потпишаа претседателот на ИПА Охрид м-р Стефан...

Оглас за набавка на градежни работи за адаптација на простор

Здружението за воспитно и образовна психо-социјална поддршка ВОПС Охрид, доби финансиски средства од Министерството за труд и социјална политика, во рамки на проект финансиран со кредит од Меѓународната банка за...

Охрид домаќин на Студентска конференција

Заменик градоначалникот на Охрид, Перчо Божиноски присуствуваше  на отворањето на Студентската конференција – Охрид 2024  што ја организира Универзитетското студентско собрание при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје, а...

Чист Понеделник – почеток на Велигденските пости

Со Чист Понеделник  почнуваат Велигденските пости. Понеделникот по Прочка се вика Чист Понеделник и тогаш започнуваат Велигденските пости. На овој ден се чисти куќата, особено се внимава садовите за храна...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани