Мицковски на трибина во Калишта: Браќата Кирил и Методиј пред еден милениум покажаа дека нема инфериорни култури и народи

Со трибина под наслов  „Светите Кирил и Методиј стожерот на нашето постоење“ на брегот на Охридското Езеро се одбележа Денот на сесловенските просветители. Браќата Кирил и Методиј пред еден милениум...

Положено цвеќе на споменикот на Свети Кирил и Методиј

По повод  24. Мај, денот на  сесловенските просветители  Кирил и Методиј, делегација на Општина Охрид, предводена од градоначалникот Кирил Пецаков, денеска положи свежо цвеќе на нивното спомен обележје на Охридскиот кеј. Свежо...

Свети Кирил и Методиј – мисионери на христијанството

Свети Кирил и Методиј (старословенски: Кѷриллъ и Меѳодїи) — браќа родени во Солун во IX век, кои станале мисионери на христијанството помеѓу Словените од Голема Моравија и Панонија. Преку нивната...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани