Трафостаницата Шпиље погодена од гром, без струја синоќа дебарско струшкиот регион

Дебарско-струшкиот регион синоќа три и пол часа остана без напојување со електрична енергија. „Главната трафостаница во ХЕ Шпиље погодена беше од гром-електрично празнење, при силно невреме. Екипите веднаш излегоа на...

,,Од Битола до Вевчани се сардисано” – годишен концерт на КУД,,Дримкол” Вевчани

Синоќа во Домот на културата во Вевчани, КУД, ,Дримкол" го одржа својот традиционален годишен концерт со наслов ,,Од Битола до Вевчани се сардисано". Концертот оваа година беше посветен на традиционалниот...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани