Општина Охрид ќе овозможи пракса за учениците од економското училиште

Општина Охрид ќе овозможи реализација на практична обука и феријална пракса во просториите на општината за учениците од СОСУ „Св.Кирил и Методиј”, профил економски техничар. Оваа активност е предвидена во...

„По стапките на дедо“ – изложба на стружанката Сара Матоска Јолеска

По стапките на дедо е мотото на изложбата на младата занаетчивка Сара Матоска, што виекднов се одржа во Струга. Таа ги претстави своите креации од филигран и филцана волна. Целта...

Се чистеа плажите во рамките на проектот „ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА СВЕТЛА ИДНИНА“

Учениците во еко акција, се чистеа плажите во рамките на проектот „ЧИСТА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА СВЕТЛА ИДНИНА“ Деновиве во Охрид се одржаа неколку еко-акции за чистење на крајбрежјето на Охридското...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани