29 ти Охридски староградски средби

Се е подготвено за 29 те Охридски староградски средби 2017. Тие ќе се одржат во Петок, на 29-ти септември 2017.

 

Учесници:

1. Хорот при НУ Центар за култура “Григор Прличев” од Охрид

-Ој ти момче охриѓанче

-Се посврши серве Донке

 

2.КУД Далги при ЗП Охрид и Дебрца

-Јас Методи Патче

-Димчета Аскер го писале

 

3. Октет од Прилеп

-Секоја вечер пијан се враќам

-Не стој Доне Донке

-Са ноќ седам Трено

 

4. ВИС Орнаменти од Штип

-Дончо штипјанчето

-Не се факај Доне Донке

-Пијан идам од града

 

5. Пеачка група Сирма Војвода од Битола

-Отвори го Кате Пенџерето

-Болна е легнала Џанам

 

6. Пеачка група “Весела Тајфа” од Богданци

-На срце ми стар мерак лежи

-Кажи, кажи, ќерко Славко

-Мома Катерина – со сценска изведба

 

7. Распеани Гевгеличани од Гевгелија

-Сношти вечер сон сум сонувала

-Не ми седи коконо

-Бог да бие Тино, мори

 

8. Оркестар при ФА Бисери од Охрид

-Бог да бие Русе

-Ах мори бабо

-Сирто оро

 

Место: НУ Центар за култура Григор Прличев-Охрид,

почеток 20.00 часот, ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани