50 години ликовна хроника на Охрид од Славко Упевче

Јубилејна изложба и промоција на монографија „50 години ликовна хроника на Охрид од Славко Упевче“.

 

Ликовна уметничка ретроспективна изложба на Славко Упевче по повод 50 годишниот јубилеј од својата прва самостојна изложба.

Презентација на монографија и изложба на повеќе од 50 оригинални дела од разни фази на уметничкото творештво.

Настанот ќе се одржи на 5 јули во 20 часот во „Куќата на Робевци“.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани