Црвен крст објавува брошура „Како да се заштитиме од земјотрес“

Поради се почестите земјотреси кои се случуваат во регионот на Охрид што допринесува за вознемиреност кај населението во ова подрачје, Црвен крст Охрид објавува брошура за правила и препораки за...

Седумгодишно девојче се бори за живот по вчерашаната сообраќајка

На 27.06.2017 година во 05.15 часот на магистралниот пат Охрид – Кичево, кај с.Требеништа, се случила сообраќајна незгода во која Љ.К. (26) од Валандово, управувајќи патничко возило „Поло“ со валандовски...

Стотици жалби за експропријација на земјиштето каде се гради автопатот Охрид Кичево

Стотиците судски постапки што ги водат поранешните сопственици на земјиштето на кое се гради автопатот Кичево – Охрид се закануваат дополнително да ја зголемат цената на 57-  километарската делница. (more…)
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани