Давеникот од Пештани, префрлен на „Карил“ во Скопје

Синоќа, од Охридската во скопската болница е префрлен давеникот од Пештани.

Поради сериозноста на здравствената состојба, синоќа околу 22 часот, од општата болница во Охрид, давеникот што беше изваден од езерските води е префрлен на “Карил“ при Клиничкиот центар “Мајка Тереза“ во Скопје. Вчера, околу 14,00 часот на плажа кај населбата Пештани, од водите на Охридското езеро со знаци на живот бил изваден К.К. (37) од Скопје. Со возило на Итна медицинска помош бил пренесен во ЈЗУ-Охрид од каде било добиено известување дека истиот се наоѓа во животна опасност.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани