Дебарца формира координативно тело против депонијата

Општина Дебарца, каде деновиве стру вознемиреност против одлуката на министерствто за животна средина за изградба на регионлана депонија во атарот на селото Годивје, формира координативно тело.

На вчерашните протести жителите се организираа со ова формално правно тело да носат одлуки и да ја бранат територијата на Дебарца од изградба на регионална депонија, која според нив ќе ја загади еколошки чистата животна средина. На барање на првиот човек на општина Дебарца, кој и како градоначалник и како поранешен инспектор за животна средина, во вторник е закажана седница на Совет на која ќе се одлучува за распишување на референдум за изградба на депонијата. 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани