Денов ќе донесе нови цени на горивата

Новите цени ќе се знаат по седницата на РКЕ.

Регулаторна комисија за енергетика, денеска ќе одржи седница на која ќе ги одреди новите цени на горивата. Новиот ценовник за нафтените деривати ќе биде во сила сѐ до следниот понеделник. Инаку, минатата недела цените на горивата значително скокнаа, па така, со одлука на Регулаторна, цената на бензинот Супер-95 се зголеми за половина денар, Супер-98 за еден денар, а дизелот поскапе за 1,50 денари по литар.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани