Десетта јубилејна колонија „Вевчански видувања“

Во ресторанот  ВИА Игнација  Вевчани се е подготвено за отворањето на 10 јубилејна ликовна колонија „Вевчански видувања“.

 

Јубилејот ќе се одбележи со незаборавен концерт  на Петар Грашо и Даниела.

„Во местото кое е спој на модерното и традицијата, во крошните на прекрасната природа на Вевчани се наоѓа ресторанот Виа Игнација. И, знаете што? Нè секој ресторан излегува од границите на обичното, и нè секој ресторан прави посетителите да се чувствуваат како дома. Токму гостопримливоста не прави посебни и поинакви, а покрај вкусната храна која ја нудиме, ние сме повеќе од ресторан. Зошто? Затоа што, веќе по десетти пат ја организираме Ликовната колонија која се одржува тука и која е доказ за тоа колку уметноста како еден инспиративен подвиг за уметниците, е значајна за Нас…
Отворањето на овој голем уметнички  настан е утре во 20 часот !“

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани