Дезинфекција на јавните површини низ Охрид

Екипите на ЈП „Охридски Комуналец“ денеска спроведоа вонредни превентивни активности за дезинфекција на јавните површини на подрачјето на Општина Охрид.

 

Согласно препораките за превенција од ширењето на корона вирусот Ковид-19 со средство за дезинфекција беше извршено комплетно чистење на:

Старата чаршија,
Плоштадот кај Чинарот,
Плоштадот „Свети Климент Охридски“
Паркот пред рибниот ресторан
Градскиот кеј со сите патеки во градскиот парк
Урбаната опрема и клупите
Детското игралиште во градскиот парк
Исто така во текот на вчерашниот ден беше извршена дезинфекција на јавните површини во комплексот на објектите на ЈЗУ „Општа Болница“ Охрид

Влезот во здравствената установа,
Коловозните површини,
Тротоарите,
Сите пристапи кон различните оддели.
Од претпријатието информираат дека и во текот на наредните денови ќе бидат спроведени сет превентивни мерки со цел зајакнување на заштитата на здравјето на луѓето и одржуавње на јавната чистота на највисоко ниво.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани