Донација инвентар во ОУ „Христо Узунов“

Денес ОУ „Христо Узунов“ доби голема донација во канцелариски столчиња. Имено со оваа донација ке се променат столчињата во наставничката канцеларија и ке се подобри амбиентот за работа на наставниот кадар.

Донацијата е од реномираната Фондација „Елена Лука“ од Скопје а во вредност од околу 50 000,00 денари.
Директорот Тони Симоновски искажа голема благодарност до Фондацијата „Елена Лука“ и го посочи овој пример нека биде поттик и за другите компании да вложат во школите бидејки секој влог во школувањето на учениците и подобрувањето на условите за работа во училистата е се подобро школување и подобро пренесување на знаењета од страна на наставниците на учениците.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани