Еве од каде доаѓа студот-побелеа Кораб, Пелистер и Шара

Падна првиот снег во Македонија.

Мала снежна прекривка, иако се уште календарски е лето, има во планинските предели каде надморската висина е над 2500 метри, пишува Ски Македонија а пренесува Република.

Со последното заладување, врнежите од дожд биле заменети со малку снег, и тоа во региони на Пелистер, Кораб и Шар Планина.

Social profiles