Фестивал на новиот германски филм во Охрид

Во Охрид ќе се одржи Фестивал на новиот Германски филм.

 

Редослед на кино проекции:
18.05.2019 во 20.00 часот свечено отворање со филмот -100 нешта (100 Dinge), комедија, 100 минути
19.05.2019 во 18.00 часот детски филм – Тоби и тајната на нашата планета (Checker Tobi und das Geheimnis unseres Planeten), 86 минути
19.05.2019 во 20.00 часот фимот – Патување во Ерусалим (Reise nach Jerusalem), драма, 118 минути
20.05.2019 во 18.00 часот детски филм – Тим Талер или Продадената смеа (Timm Thaler oder Das verkaufte Lachen), семеен/драма/авантура, 102 минути
20.05.2019 во 20.00 часот филмот – Во време на намалена светлина (In Zeiten des abnehmenden Lichts) драма/комедија, 101 минути
21.05.2019 во 18.00 часот детски филм – Помош, ги смалив моите родители (Hilfe, ich habe meine Eltern geschrumpft), семеен/комедија/авантура, 99 минути
21.05.2019 во 20.00 часот филмот Крајот на вистината (Das Ende der Wahrheit) трилер/драма, 105 минути.

ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани