ФОТО+ Видео: Вевчанските лазарки го најавија Христовото Восресение

Вевчанските лазарки по традиција и во карантин, го најавија Христовото Воскресение.

Со величествени песни и молитви на Бога за што поскоро закрепнување од пандемијата , играорките од КУД „Дримкол“ Вевчани,   денеска ја оdбележаа Лазарова сабота и празникот Цветници. 

 

Во многу помал број поради пандемијата со корона вирусот, но  не се прекинува вековната традиција. 

-„Многу среќни и благодарни на Бога што и оваа година ни се овозможи да го одбележиме големиот празник Лазарова сабота“, велат од КУД „Дримкол“.

 

ВИДЕО: 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани