Фото+Видео: Јапонски крап плива во Охридското езеро

Јапонски крап живее во Охридското езеро.

Овие снимки ги направи НК Акватек вчера. На нив се гледа дека јапонски крап плива во езерските води. Од Акватек апелираат да не се пуштаат неавтохтони риби во езерото, бидејќи на таков начин може да се уништи биодиверзитетот на најстарото езеро во Европа.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани