И(С)ЗГУБЕНИ премиерно на фестивалот Манаки

Фимот И(С)ЗГУБЕНИ на охридскиот режисер Антонио Велјаноски премиерно на фестивалот Браќа Манаки. 

 

Станува збор за краток  игран филм на Антонио Велјаноски , што премиерно ќе биде прикажан утре на  39 издание на Фесивалот Брака Манаки.
Бидејки се работи за охридски резисер и сценарист,

И(С)ЗГУБЕНИ
среда, септември 26 @ 20:15
Македонија/ Чешка/2018 / Игран/ 15’

РЕАЛИЗАЦИЈА
Режија / Director: Antonio Veljanoski
Сценарио / Scr: Antonio Veljanoski, Alice Krajčírová
Кинематографер/Cinematographer: Vladimir Dimoski

УЛОГИ
Jan Kačer, Marie Durnová

СОДРЖИНА
Лош ден за Рудолф, осамениот 77-годишен пензиониран лингвист, кого почнува да го следи едно куче од кое не може да се отараси. Оваа средба конечно води до целосна и неочекувана промена во неговиот живот.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани