Изложба на доајените на македонското сликарство во Охрид

Во Галеријата „Робевци“ во Охрид вечерва ќе биде отворена изложбата „Антологија“ на која ќе бидат преставени дела од доајените на македонското сликарство.

 

Ќе бидат претставени дела на Димитар Андонов Папрадишки, Димитар Пандилов, Никола Мартиноски, Лазар Личеноски, Томо Владимирски, Вангел Коџоман и Василие Поповиќ-Цицо.

Изложените дела се дел од збирката на Современа Уметност при Завод и Музеј-Охрид. Изложбата ќе трае до 11септември 2017 година.

Social profiles