Казни за пешаците, кои не ги почитуваат сообраќајните прописи

Казни за пешаците, кои не ги почитуваат сообраќајните прописи.

-На 21.03.2023 од 09.00 до 14.00 часот, при преземени сообраќајни контроли на подрачјето на СВР Охрид, полициските службеници затекнале 30 пешаци кои сториле сообраќајни прекршоци (Охрид- 12, Струга-12, Кичево-04, Дебар-02). Тие се санкционирани поради движење или непотребно задржување на пешакот на коловоз, небезбедно преминување на улица, преминување надвор од пешачки премин, информираат од СВР Охрид.

Social profiles