Кирил Пецаков нов претседател на ОК на ВМРО ДПМНЕ Охрид

Кирил Пецаков избран за  нов претседател на ОК на ВМРО ДПМНЕ Охрид.

Доктор Пецаков доаѓа на местото на д-р  Љубен Арнаудов, кој во моментот е пратеник во Собрание. Пецаков е млад, но важи за амбициозен и почитуван стоматолог  и член   на партијата. Голем дел од членството велат Кирил е вистинско освежување за партијата и доаѓа во вистинско време кога е најпотребен. 

 Кирил Пецаков има 32 години, по занимање стоматолог вработен во Здравстве дом Охрид. 

Тој беше претседател на Унијата на мади сили, а еден мандат го мина во градскиот совет како советник од редовите на ВМРО ДПМНЕ. 

Social profiles