Ќе се одржи манифестацијата Бело лето во Охрид

Со Манифестацијата „Бело лето“ и оваа година ќе биде означен почетокот на летна туристичка сезона.

 

 

На 7 јули во предворјето на црквата „Света Софија“ ќе биде прикажана  драмата „Коштана“ во изведба на театарот „Славија“ од Белград, Р. Србија. Влезот е бесплатен.

 

На 8 јули како дел од Манифестацијата „Бело лето“’ на плажата Лабино со свој перформанс ќе настапи светски реномираниот џез музичар Владимир Василески – Четкар.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани