Локалната го осуди вчерашниот инцидент во Советот

Локалната го осуди вчерашниот инцидент во Советот.

Во врска со инцидентот на вчерашната седница на Советот на Општина Охрид, ве известуваме: – Локалната самоуправа го осудува вчерашниот инцидент меѓу советниците и смета дека тоа не доликува на избрани претставници на граѓаните. Советници се гласот на граѓаните, а Советот највисок претставничи орган кој треба и мора да работи во интерес на граѓаните и решавање на нивните потреби. Сметаме дека ваквото однесување е изолиран инцидент и нема да се повтори во иднина и ги повикуваме советниците да се однесуваат во духот на демократијата и почитување на различните мислења

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани