На Охрид ТрчаТ се трча и за бездомните кучиња

На најголемата спортска манифестација Охрид ТрчаТ, денес за прв пат се трча и за бездомните кучиња.

Организатори се активистите за заштита на напуштените животни од  Suzan rescue dog house.

Целта е да се подигне јавната свест за грижа и хуманост кон бездомните животни.

Social profiles