Ново детско катче во Охрид

На кејот „Македонија“ спроти центарот на култура „никна„  ново детско катче. 

Детски реквизити, модерни замоци, лизгалки, кучички отворени за сите деца. 

Детското повеќенаменско игралиште со различни играчки и реквизити е донација од Репубилика Турција, донирано на одделението за туризам и локален економски развој. Реквизитите ќе се користат бесплатно и се уникатни.

Опремата за уредување на детското катче содржи 5 поголеми и 15 помали пропратни делови. Тие се наменти за забава на најмладите охриѓанчиња и останатите деца . Детското игралиште ќе функционира преку целата година, а ќе го одржува локалната самоуправа.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани