Плажата „Сараиште“ запоседната со кајчиња

Плажата „Сараиште“, единствената градска плажа запоседната со пловни објекти. Сезоната на капење одамна почна, а сопствениците не ги отстрануваат кајчњата. 

Општина Охрид, упатува апел до сопствениците на пловните објекти истите да ги отстранат  од брегот кај плажата „Сараиште“ со цел навремено средување на плажата  која како и секоја година така и оваа се очекува да е посетена од бројни охриѓани и туристи.

Доколку сопствениците тоа не го направат сами, пловните објкети ќе ги отстрани ЈП „Охридски комуналец“ на товар на сопствениците.

Line 4, Column 130
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани