Обука за вински туризам во Охрид

Успешно завршена првата  обука за Вовед во вински туризам  во Охрид. Обуките се реализираат со поддршка на ГИЗ.

-„Три денови ефикасно дружење, размена на многу заеднички искуства помеѓу охридските винарии, претставници од секторот за култура во опптина Охрид, туристички водичи, угостителски објекти и секако на крај поделени Сертификати за учество. Сите се разделивме со позитивни впечатоци и силна мотивација и желба ваквите дружби да се повторат“, информира професорката Ангела Паскуале која беше предавач на обуката.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани