Охрид и Поградец заеднички под Унеско

Заменик градоначалникот Ангел Јанев и советникот Кујтим Усеини, вчера имаа работна средба со Авдула Кано и Полихрон Балиу заменици на градоначалникот на Поградец од соседна Албанија.

На средбата се разговараше за поддршка на иницијативата за прогласување на албанскиот дел од Охридското Езеро за светеско природно богатство под заштита на УНЕСКО. Беше најавено дека на оваа тема наскоро ќе разговараат и градоначалниците на Охрид и Поградец.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани