Охридски херои! Ја продаваат својата облека за да и` помогнат на Сара!

Овие дечиња изнајдоа интересен начин како да помогнат на убавата Сара.

На повеќе локации ги продаваат  дел од својата  облека, а  собираат пари кои од срце ги донираат за лекување на нашето девојче, на кое и е итно потребна операција во Германија.

 Од очињата им извира  радост од срцата им блика невиност. Браво Климент, Дамјан и Димитриј!! 

Инаку деновиве Македонија дише за Сара. Цела држава пулсира во хуманоста. Релиси и да нема приватна компанија или државна и јавна институција која не го поддржа апелот за помош на 15 годишната  Сара Настеска од Охрид. 

Овие невини дечиња нека бидат пример за сите нас!!! 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани