Охриѓанка сведочи дека се излекувала во Острошкиот манастир

Охриѓанка сведочи дека се излекувала во Острошкиот манастир . Нејзиното сведоштво е објавено на орталот НМД.

Девојката била анемична и често се онесвестувала, откако сонила сон дека лекот е во водата во манастирот Свети Василиј во Острог се упатила таму.

-„Имам 26. Години, две години бев болна од анемија и 23 години од Ангина Пекторис. Имав секојдневни “падавици”, дури три пати ме враќаа од мтртви. Кога кренав раце од себе, сонив сон дека треба да отидам во манастирот Острог и да се напијам од лековитата вода.

За нецели две недели од тој ден она 20 октомври минатата година, отидов на Острог. Се случија неколку чудесни работи за кои мислев дека сонувам. Кога се искачував по скалите накај манастирот, едвај издржував. Ми се чинеше дека ќе испуштам душа.

Потоа дознав дека тоа му се случувало скоро на секого, кој имал мака. Се помолив и си реков во себеси: – Господи, дај ми сила да издржам, оти не можам повеќе“, пренесува  НМД.

Целата сторија на порталот НМД 

За чудата на Василиј Острошки постојано се зборува. Живиот светец, чие свето тело не се распаѓа се смета за чудо во православието. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани