Се отвора Центарот за спасување во Охрид

Со пригодна церемонија во среда ќе биде отворен спасувачкиот  центар на вода во Охрид.

На 10 јули во Охрид ќе се одржи пограничен настан „Градење на заедничка иднина – Creating a common future“. Целта на настанот е промовирање на резултатите на деветте проекти кои се дел од програмата IPA Cross Border Cooperation помеѓу Република Северна Македонија и Република Албанија финансирани од Европска Унија. Преку 150 учесници професионалци од областа на туризмот, невладин сектор, претставници од општините како и медиуми од двете земји ќе имаат прилика да дискутираат на теми од областа на туризмот и да се запознаат со досегашните резултати и идните активности на 9 проекти. Имаме чест да Ве поканиме да бидете и Вие учесници и да го проследите целокупниот настанот. Официјални изјави ќе бидат пред Спасувачи Центар – Црвен Крст Охрид во 11.30ч од страна на г. Самуел Жбогар – Амбасадор/Шеф на Делегацијата на Европската Унија во Северна Македонија, г. Луиџи Сорека Амбасадор/Шеф на Делегацијата на Европската Унија во Албанија, г. Горан Милевски – Министер за локална самоуправа во Северна Македонија, Министерот за Европска и надворешна политика на Албанија како и градоначалникот на Охрид  Константин Георгиески.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани