Пецаков го честита Рамазан Бајрам

Градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков, упати честитка до сите сограѓани со муслиманска вероисповед по повод големиот верски празник Рамазан Бајрам.

 

-На сите охриѓани со муслиманска вероисповед како и на претставниците од исламската верска заедница во Република Македонија, срдечно им го честитам Рамазанскиот Бајрам.

Празникот нека внесе радост, мир и среќа во домовите и меѓу сите луѓе, а духот на рамазанскиот месец нека го достигне врвот на својата суштина и значење преку добрите човечки односи, искреност, хуманост и простување меѓу луѓето.

Во тешките времиња најснажна се покажала човечноста, слогата и солидарноста. Во време на искушенија, најголема вештина е да се сочува силата, а храброст е туѓите желби да се стават пред своите. На сите, Рамазан Бајрам нека им донесе семејно единство и општествена солидарност. Денеска како никогаш до сега потребно ни е да ги подржуваме напредните идеи и да помагаме со дела.

Ви посакувам Рамазанскиот Бајрам да го дочекате во добро здравје и пријатно расположение со убедување дека деновите што се пред нас ќе донесат нови поводи за радост – стои во честитката на градоначалникот Кирил Пецаков, по повод празникот Рамазан Бајрам.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани