Поднесени пријави за поставувањето на песок на плажата Сараиште

Поднесени пријави за поставувањето на песок на плажата Сараиште. 

Надлежни инспектори од инспекторатот при Општина Охрид, во текот на вчерашниот ден, извршија увид на плажата „Сараиште“ каде беше истурена ситна песок при тоа уништувајќи ја автентичноста на плажата.
Инспекторите изготвија записник за затекнатата состојба и на сторителите кои ја поставиле песокта им поднесе соодветни пријави, додека песокта во краток временски период ќе би биде отстранета.
Заштитата на Охридското езеро и неговата автентичност треба да биде обврска на секој поединец, а не само на надлежните институции, информираат од општина Охрид. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани