Ова се наградените ученици на конкурсот за Денот на таткото

Женски центар „Бисера“ заедно во соработка со сите училишта во Охрид и детските градинки и оваа година го одбелеза Меѓународниот ден на таткото.

Манифестацијата се одрза во ОУ „Св. Климент Охридски“ со богата програма на музички точки и рецитали каде учествуваа преставници од сите училиста и од градинките.
На наградените ученици кои испратија свои творби на конкурсот на тема Татко им се доделија Благодарници и награди спонзорорани од ЖЦ  Бисера.

Жири комисијата составена од претставници на сите училиста ги избра наградените творби, а тоа се:

Наградени творби
Литературни – Предметна
1 награда Ивона Трајкоска 8 одд ОУ Братство Единство,
2 награда Теодора Лазеска 9 одд ОУ Св.Наум Охридски,
3 награда Андреј Наумоски 6 одд ОУ Христо Узунов,
3 награда Миа Спироска 9 одд ОУ Коцо Рацин.

Одделенска
1 награда Христо Милески 4 одд ОУ Зивко Цинго
2 награда Матеа Ристеска 2 одд ОУ Братство Единство.

Ликовни Творби
Градинки
1 награда Ангелина Гиноска – Развигорца,
2 награда Теодора Настовска – Лихнида
3 награда Јована Ристеска – Јасна Ристеска.

Одделенска
1 награда Полина Бозиноска 4 одд ОУ Св. Климент Охридски,
1 награда Анастасија Секулоска 4 одд ОУ Коцо Рацин,
2 награда Евгенија Палоска 3 одд ОУ Христо Узунов,
2 награда Сара Петровска 5 одд ОУ Григор Прлицев,
3 награда Елеонора Смицеска 3 одд ОУ Ванцо Николески.

Предметна
1 награда Јана Ангелоска 9 одд ОУ Христо Узунов,
2 награда Анастасија Петковска 9 одд ОУ Св. Климент Охридски.

Во прилог фотографии од манифестацијата.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани