Ова се најуспешните хотели годинава

Министерството за економија традиционално ги додели наградите за најуспешните хотели во Македонија, поделени во неколку категории.

Хотелот „Изгрев“ и годинава на врвот.  Најуспешните спа хотели се прогласени : ТЦЦ- Гранд Плаза – Скопје,  Изгрев – Струга,  Буши Ресорт & Спа – Скопје и   Сириус – Струмица.

Оваа се најуспешните хотели за езерски туризам: Макпетрол – Струга , Лаки Хотел и Спа – Охрид,  Силекс – Охрид  и Хит Дојран.

За најуспешни хотели за планински туризам се прогласени : Аурора –ресорт – Берово, Бел Камен –Радовиш,  Радика – Маврово и Скардус Попова Шапка. 

 Ова се најуспешните градски хотели: Мериот – Скопје, Парк хотел & Спа – Скопје,  Аполонија – Гевгелија и  Вила Парк Струмица. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани