Почна фудбалскиот камп на Барселона во Охрид

Започна летниот фудбалски камп на школата за фудбал на ФК Барселона. Во една одлична фудбалска атмосфера, под раководство на врвните фудбалски тренери од школата на Барселона, позната како BESCOLA, 7 дена, учесници од цела Македонија ќе можат да уживаат, да се дружат и секако да ги усовршат своите фудбалски знаења.

Тука се и локалните  фудбалски тренери кои што работат заедно со тренерите од школата на Барселона и исто така се на висина на задачата. Се тренира 2 пати на ден, и тоа во групи од по 10-12 деца. Атмосферата во кампот е одлична, тренерите од Шпанија се презадоволни од условите што ги нуди градот Охрид и СРЦ Билјанини Извори  за одржување на вакви спортски проекти. Кампот трае до недела, 27 Август, кога со завршувањето сите учесници ќе се стекнат со дипломи од школата, а ќе има и изненадувања.  

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани