Повторно бесплатни цвеќиња за цветен Охрид

Општина Охрид традиционално и годинава ќе го реализира проектот „Цветни балкони – Цветен Охрид “.

 

Во рамките на овој проект ќе бидат поделени 400 жардиниери со саксиско цвеќе на жителите кои живеат на  улиците:

 • -ул.„Ариф Мустафа“
 • -ул. „Махмуд Рифат“
 • -ул.„Бистрица“
 • -ул„Шар Планина“
 • -ул„Никола Петров Русински“
 • -ул.„ Хаџи Мустафа“
 • -ул.„Сатеска“
 • -ул.„Васил Стефовски“
 • -ул„Мишо Гилиќ“
 • -ул.„Трајче Талески“
 • -ул.„Гоце Делчев“

Акцијата ќе се реализира на 3 и 4 јуни(  среда и четврток) 2020год.

Граѓаните од гореспоменатите улици кои се заинтересирани за  жардиниери со

цвеќе истото ќе можат да го подигнат во расадникот на ЈП „Охридски Комуналец“- Охрид на  3 и 4 јуни ( среда и четврток)  2020 год. од 9 до 13 часот, а со себе да носат копија од лични документи (лична карта или пасош) за идентификација од кои ќе биде видлива адресата на живеење и задолжително заштитни маски, како и да се почитува задожителното растојание од 2 метри.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани