Се уредуваат зелените површини во Охрид

ЈП Охридкси Комуналец со низа активности за пролетно уредување на зелените површини.

Сезонските активности за одржување на зелените површини ги реализираме во континуитет. Во пролетниот период кога вегетацијата на зелените површини е со највисок интензитет, се реализираат активности за косење на тревата, уредување на растенија и плевење на жардињерите со украсни растенијаРедовно се косат тревите површини во градски парк, ул. Булевар Туристичка, ул. АСНОМ и населба Христо Узунов Тековно се одржуваат и пешачките патеки со отстранување на ниската вегетација, информираат од ЈП Охридкси Комуналец.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани