Едукација за Гешталт терапија и во Охрид

Во современиот брз начин на живеење, се повеќе граѓаните го занемаруваат емоционалното здравје. Барањето помош од психотерапевти се уште е табу тема. Подолготрајно занемарување на менталното здравје доведува до сериозни...

Рибокрадец од Албанија затекнат на дело, доби забрана за влез во државата

На 01.04.2024 во 06.40 часот, полициски службеници од Полициската станица за граничен надзор „Охридско Eзеро“ го лишиле од слобода албанскиот државјанин Ј.А.(26). -Tој претходно во водите на Охридското Eзеро на...

Се уредуваат зелените површини во Охрид

ЈП Охридкси Комуналец со низа активности за пролетно уредување на зелените површини. Сезонските активности за одржување на зелените површини ги реализираме во континуитет. Во пролетниот период кога вегетацијата на зелените...

Енергетски ефикасна фасада на ООУ „Ванчо Николески“ во Лескоец

Деновиве започна поставувањето на нова енергетски ефикасна фасада на ООУ „Ванчо Николески“ во Лескоец. Со овој зафат значително се подобруваат условите во овај објект и притоа се намалуваат трошоците поврзани...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани