Среда неработен ден, до крајот на 2017 уште два продолжени викенди

Среда, 11-ти октомври , Ден на народното востание ќе биде неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

До крајот на годината следуваат уште два неработни дена за сите граѓани.Вo продолжение сите неработни денови до крајот на годината.

За сите граѓани на РМ

• 11 октомври (среда), Ден на народното востание,

• 23 октомври (понеделник), Ден на Македонската Револуционерна Борба, односно 24 октомври (понеделник) е неработен ден

• 8 декември (петок), “Св. Климент Охридски”

За граѓаните од католичка вероисповед

• 01 ноември (среда), Празникот на сите светци

• 25 декември (понеделник), првиот ден на Божик

За граѓаните припадници на албанската заедница во РМ

• 22 ноември (среда), Ден на Албанската азбука

За граѓаните припадници на еврејската заедница во РМ

• 12 октомври (четврток), Јом Кипур, првиот ден на Јом Кипур

За граѓаните припадници на бошњачката заедница во РМ

• 28 септември (четврток), Меѓународен ден на Бошњаците

За граѓаните припадници на турската заедница во РМ

• 21 декември (четврток), Ден на настава на турски јази

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани