Стевоски собра потписи за градоначалничка кандидатура, Китески не успеа

Стевоски собра потписи за независен кандидат за градоначалник. Китески и Суклоски не успеаа.

Општинската изборна комисија ја прифати кандидатурата на Стевчо Стевоски кој ги собра потребните потписи. Тој на локалните зибори закажани за 15 октомври   ќе настапи   како независен кандидат.

Поддршка на независна градоначалничка кандидатура не доби  охриѓанецот Горан Китевски, кој не успеа да го собере потребниот број потписи, ниту  пак  носителот на независна советничка листа Владимир Суклоски не собра доволно потписи. 

ФОТО Охридпрес

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани