Студентите од Тајланд учеа од Четкар

Охридскиот композитор и гитарист со светска слава, додека беше дел од џез фестивалот во Тајланд одржа и работилница за тајландските студенти по музика. 

 

Македонскиот џез/соул/фанк музичар Владимир Четкар настапи на најпопуларниот џез фестивал во Тајланд „Хуа Хин Џез Фестивал“ кој се одржа на 24 и 25 јуни во монденскиот тајландски туристички центар Хуа Хин. Таму беше пречекан као вистинска светска ѕвезда, односно онака како и заслужува. 

Покрај настапот на фестивалот  им одржа лекција и на тајландските студенти. 

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани