Триото на охриѓанецот Дамјан, наградено во Кина

Триото на охриѓанецот Дамјан Пејчиноски ја доби наградата „Извонредност во изведбата“ во Ланжоу-НР Кина.

Ова високо признание доаѓа за нивните концерти одржани на фестивалот „China Cultural Season 2017“. Во периодот од 6 до 12 јули 2017, по концертот во Њујорк – САД, Дамјан Пејчиноски Трио гостуваше на фестивалот “China Cultural Season 2017“ организиран од Министерството за култура на НР Кина и Џез Асоцијацијата на Кина.Во рамките на овој интернационален фестивал, триото на Дамјан Пејчиноски имаше четири концерти на кои, пред масовна публика, изведуваше македонски евергрини во џез аранжмани, класични композиции, џез стандарди и авторски композиции, аранжирани од Пејчиноски. Наградата, по свечена церемонија, им ја врачи градоначалникот на Ланжоу.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани