ВИДЕО: Велигден на уникатен начин одбележан во струшко Враништа

Голем Велигденски црковен концерт во струшко Враништа.

Под мотото „Велигден голем ден за радости создаден“, децата од село Враништа со песни и молитви вчера го одбележаа најголемиот православен празник.

Се пееја црковни велигденски песни , се играше и се величеше Бога.

ВИДЕО: 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани