Визер – најбезбедна авио компанија

Визер, водечката компанија за нискобуџетни услуги во Централна и Источна Европа, доби највисока оценка за безбедност од 7 ѕвезди од единствената компанија за рангирање на безбедност и услуги во воздухопловството Ерлајн рејтингс (AirlineRatings.com).

Визер, водечката компанија за нискобуџетни услуги во Централна и Источна Европа, доби највисока оценка за безбедност од 7 ѕвезди од единствената компанија за рангирање на безбедност и услуги во воздухопловството Ерлајн рејтингс (AirlineRatings.com).
Безбедносниот рејтинг за секоја авиокомпанија се заснова на сеопфатна анализа користејќи информации од светското воздухопловно раководно тело и водечко здружение, заедно со владите и историските податоци.

Критериумите за евалуација се фокусираат на важни елементи како што се сертификацијата IOSA, одобрување на FAA, состојба и старост на флотата, историја на несреќи, безбедносен рејтинг на Меѓународната организација за цивилно воздухопловство (ICAO) на земјата на потекло и други параметри.

Безбедносниот рејтинг со 7 ѕвездички, како во случајот со Визер, се доделува на авиокомпаниите кои ги исполнуваат сите критериуми за оценување.

Флотата на Визер има 104 авиони на Ербас А320 и А321, со просечна старост од 4,5 години.

 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани