Во пожарот кај Вапила изгорени бандерите, проблеми со струјата

Во пожарот кој од завчера беснее во регионот  на Вапила изгореа  доводните бандери за Сирула, Расино, Раскрст и Куратица.

 

Пожарот без струја го остави  познатото охридско село Куратица.

Вчера екипите на ЕВН успеале делумно да помогнат, колку веднаш да се добие струја, а деновиве планираат трајно да го решат дефектото, односно да ги заменат изгорените бандери со нови. 

Веднаш по дојавата за пожар, интервенирала  противпожарната бригада од Охрид. Пожарот е локализиран, но се  бара  интервенција  и противпожарните авиони поади тоа што оган има на непристапни места.

 Според мештаните дождот утрово го изгаснал пожарот кој до доцна синоќа беснеел околу Вапила. 

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани