Анета Велкоска е добитник на наградата „Живко Чинго“

Добитник на овогодишната награда за најдобар расказ “Живко Чинго“ е Анета Велкоска – ОДА, за расказот “Зошто роботите не умеат да љубат“. Анета Велкоска – ОДА е добитник на повеќе домашни и меѓународни награди и признанија за своето творештво, а годинава за првпат учествува на конкурсот што го распишува Општина Охрид во чест на македонскиот великан.

Свеченето доделување на наградата ќе биде на 13 август на манифестацијата “Вечер на Живко Чинго“, што ќе се одржи во неговото родно Велгошти.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани