Евроамбасадорот Гир во посета на општина Охрид

Во посета на Општина Охрид, денес, беше Евроамбасадорот Дејвид Гир. Во рамки на посетата, Амбасадорот оствари средба со градоначалникот Кирил Пецаков.

На средбата беше разговарано за напредокот на општината, како и за финансиските раздолжувања на Локалната самоуправа и јавните претпријатија. Амбасадорот ги поздрави заложбите и успешното менаџирање на Општината.

Соговорниците разговараа и за напредокот во спроведувањето на препораките од УНЕСКО како и за соработката со владините институции.
Амбасадорот ја поздрави и реализацијата на проектите кои што се финансирани од Европската унија, особено оние кои се однесуваат за поранешниот простор од Касарната. Дополнително разговараа и за понатамошниот развој на оваа локација. Градоначалникот го запозна Амбасадрот со идните проекти кои ќе се реализриаат таму, а тоа е префрлањето на ОУ „Кочо Рацин“, изградбата на адреналински парк како и дополнување на пам уп траката за што Амбасадорот изрази силна поддршка за нивна реализација.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани