Отворени огласи на здружението „Вопс“ за набавка на мебел и бела техника

Здружението за воспитно и образовна психо-социјална поддршка ВОПС Охрид, доби финансиски средства од Министерството за труд и социјална политика во рамки на проект финансиран со кредит од Меѓународната банка за...

Едукативни активности во рамките на проектот „Дигитализација на културното наследство“

Во рамки на проектот „Дигитализација и промоција на културното наследство во Охрид“ Здружението за заштита и одржлив развој на животната средина ‐ Регионален зелен центар Охрид реализираше три едукативни работилници...

Евроамбасадорот Гир во посета на општина Охрид

Во посета на Општина Охрид, денес, беше Евроамбасадорот Дејвид Гир. Во рамки на посетата, Амбасадорот оствари средба со градоначалникот Кирил Пецаков. На средбата беше разговарано за напредокот на општината, како...

По втор пат ќе се избира најдобра необјавена песна за деца „Тоде“

Утре 7 март со почеток во 13 часот, во големата сала на општина Охрид, ќе се доделат наградите, по повод распишаниот конкурс за најдобра необјавена песна за деца „Тоде“, во...

Општина Охрид го усвои Акцискиот план за управување со отпад

Општина Охрид го усвои Локалниот акциски план за управување со отпад. Охридскиот регион располага со непроценливи природни богатства, а одговорноста и обврската на локалната самоуправа е да ги сочува за...
Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани