Затворен патот Охрид-Ресен преку НП Галичица

Од денес  се затвора патот Охрид-Ресен преку НП Галичица. Овој патен правец години наназад од 15 ноември до 31 март е затворен за сообраќај за сите видови возила.

Причините се што патот е на највисокиот планински превој во Македонија , каде има воздушни влијанија непредвидливи ветрови врнежи од снег, ниски температури и е тежок за одржување , велат  од Македонија Пат за Охриднет.

Social profiles

Охрид

Струга

Вевчани